Hvad er forskellen specialkaffe og almindelig kaffe?

Forskellen mellem specialkaffe og almindelig kaffe kan afhænge af flere faktorer, men generelt set er specialkaffe kendetegnet ved højere kvalitet, smag og aroma. Der er flere forskellige aspekter, der kan gøre specialkaffe unikt:

  1. Kvaliteten af kaffebønnerne: Specialkaffe er normalt lavet af højkvalitets kaffebønner, der er håndplukket og sorteret for at sikre, at kun de bedste bønner bruges.

  2. Dyrkningsmetode: Specialkaffe dyrkes ofte under specielle forhold som for eksempel højt oppe i bjergene eller i de tropiske regnskove, hvor klimaet og jordbunden kan påvirke smagen af kaffen.

  3. Ristning: Specialkaffe ristes ofte med større omhu og ekspertise, hvilket kan give en mere kompleks og nuanceret smag.

Almindelig kaffe, derimod, er ofte lavet af kaffebønner af lavere kvalitet, dyrket ved massiv produktion og ristet med mindre omhu. Det kan stadig smage godt, men det vil normalt ikke have den samme kompleksitet og nuance som specialkaffe.

← Tidligere opslag Nyere opslag →

News

RSS

"Oplev historien bag Lajmi Coffee Roasters: En lidenskab for kvalitetskaffe og restaurationsbranchen"

Andreas Krogh

I dag vil vi gerne invitere dig med på en rejse ind i hjertet af Lajmi Coffee Roasters og dele vores passion for kaffe samt...

Læs mere
Pour over

Hvad er Pour Over?

Andreas Krogh

Vi vil gerne introducere dig til pour over bryggemetoden - en af vores yndlingsmåder at brygge kaffe på. Pour over er en bryggemetode, hvor du...

Læs mere